"Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon"

luni, 27 aprilie 2009

Zodiacul Gastronomic



Nu sunt de parere ca ar trebui sa mancam in functie de semnul zodiacal sub care ne-am nascut, insa este interesant asa ca m-am gandit sa postez acest articol :-)

Zodia Berbecului (21 martie - 20 aprilie) Vigurosii Berbeci au nevoie de un regim alimentar echilibrat, bazat pe foarte multe legume, care sa ii mentina puternici. De felul lor, Berbecii consuma foarte multe calorii. Din acest motiv, vor avea rezultate bune in ceea ce fac numai beneficiind de un regim alimentar consistent si indestulator. Grijile si nervozitatea fac parte din existenta Berbecilor si, de aceea, atunci cand iau masa trebuie sa aiba un mediu placut, destins, linistit.

Zodia Taurului(21 aprilie - 21 mai) .Taurii sunt caracterizati de o periculoasa pofta pentru mancaruri grele si dulciuri. De aceea, ei trebuie sa fie patrunsi de ideea ca este necesar sa faca multe plimbari si exercitii fizice de forta, contracarand astfel si inclinatia lor pentru confort, pentru comoditate in viata de zi cu zi. Atentie! Taurii sunt sensibili la raceli. Li se recomanda sa consume vitamine din complexul B, vitamina C si calciu.

Zodia Gemenilor (21 mai - 20 iunie). Atentie la piele, intrucat adesea Gemenii uita sa manance sau mananca pe fuga, este posibil sa nu-si hraneasca pielea in mod corespunzator. Ca si Taurii, este nevoie si aici de un supliment de vitamine. Tensiunea nervoasa si alergiile, adesea tipice pentru Gemeni, se pot concretiza sub forma de pete care apar, mai ales, pe fata. In consecinta, este necesar un regim alimentar bogat, cu trei mese pe zi, care sa contina proteine, nuci, peste, pui, citrice si legume proaspete. Gemenilor li se recomanda sa bea cat mai multa apa. De regula, greutatea corporala nu este o problema pentru cei nascuti sub semnul acestei zodii. Gandurile Gemenilor nu prea ii tin in preajma mancarurilor.

Zodia Racului
(21 iunie - 22 iulie) . In cazul in care tin un regim alimentar strict, Racii pot avea probleme. Din nastere, ei sunt mai rotunjori si, de aceea, este indicat sa slabeasca in timp. Racii trebuie sa consume cat mai multe fructe si legume proaspete. Este de dorit sa se tina deoparte de alimentele prajite, precum si de deserturile grele. "Copii ai Lunii", Racilor le prind foarte bine exercitiile fizice.

Zodia Leului
(23 iulie - 22 august). Robusti cel mai adesea, Leii au tendinte catre extreme: fie radiaza de sanatate, fie au dificultati in acest domeniu. Bolile care ii afecteaza pe Lei sunt frecvent provocate de un regim alimentar impropriu sau de lipsa exercitiilor fizice. Leii sunt sfatuiti sa se preocupe de regimul lor alimentar, cat si de sanatate. Aceasta indeletnicire le va face bine. Leii trebuie sa ia masuri pe linie alimentara si sa faca sport deoarece, altfel, risca sa aiba serioase probleme cardiovasculare.

Zodia Fecioarei
(23 august - 22 septembrie). Nativii in aceasta zodie infloresc, intotdeauna, cu ajutorul vitaminelor si mineralelor. Din meniul acestora nu trebuie sa lipseasca telina, morcovii si merele. Nu trebuie sa consume insa mancaruri picante. Cerealele si ceaiurile din plante sunt recomandate. Pentru acesti nativi, un regim vegetarian echilibrat este considerat ideal.

Zodia Balantei
(23 septembrie - 22 octombrie). Pentru a avea o sanatate perfecta, cei nascuti sub semnul Balantei au nevoie de echilibru in dragoste, la lucru, in regimul alimentar si, in general, in viata. Balanta ghideaza fenomenele din regiunea rinichilor si cea lombara. Prin urmare, cei nascuti in aceasta zodie trebuie sa bea multe lichide (apa si sucuri). De asemenea, li se recomanda sa uite mancarurile grele. In consecinta, ei au nevoie de un regim alimentar cu foarte putine grasimi si cu cat mai putin zahar. Totodata, trebuie evitate si alimentele ce pot produce aciditate.

Zodia Scorpionului
(23 octombrie - 21 noiembrie). Scorpionilor le place sa pregateasca si sa consume mancaruri grele si complicate. Daca este necesar sa tina un regim alimentar riguros, Scorpionii au nevoie de foarte multa vointa. Sanatatea, in general buna a Scorpionilor, se sustine cu un regim alimentar bogat in proteine, cu foarte multe fructe si cu vitamina C. Scorpionii au nevoie si de calciu pentru a se feri de boli de piele, cat si sterilitate si deteriorarea oaselor.

Zodia Sagetatorului
(22 noiembrie - 21 decembrie). Sagetatorilor le place sa manance foarte mult, dar nu au dificultati de ordin ponderal, ei fiind oameni ai miscarii. Arcasilor le plac mancarurile picante si exotice care, in exces, ar putea sa-i afecteze. Semnul Sagetatorului ghideaza coapsele, soldurile, nervul sciatic si arterele. In acest context, Arcasii sunt predispusi la boli ale aparatului circulator, la artrita, la cazaturi, oase rupte sau scrantite. Sagetatorilor li se recomanda sa se odihneasca cat mai mult.

Zodia Capricornului
(22 decembrie - 19 ianuarie). Cei nascuti in Capricorn traiesc deobicei mult, cu toate ca vor munci mult in timpul vietii. Aspectul persoanei este de multe ori grav, fara tonuri de comportament colorate. Este aici ceva din functionarea unui metronom, oamenii-Capricorn fiind cunoscuti ca egoisti si instrainati. Capabili de efort indelungat, nativii in Capricorn au curajul si puterea de a o lua de la capat, asemenea unei furnici care duce povara. Femeile-Capricorn au gustul succesului, al victoriei. Oamenii-Capricorn au o mare calitate in raport cu nebuna lume de azi: sunt foarte, foarte adaptabili, atat la bine, cat si la rau.

Zodia Varsatorului (20 ianuarie - 18 februarie). Varsatorii sunt tipi nervosi. Le place sa manance mai tot timpul, ciugulind din mancare ori de cate ori au ocazia. Si Varsatorilor li se recomanda fructele si legumele proaspete. Mancarurile grele ii ingrasa pe Varsatori care, insa, au destula vointa pentru a tine un regim alimentar. Semnul Varsatorului ghideaza picioarele, muschii gambei, tendonul lui Ahile si circulatia sanguina. Daca un Varsator are carcei la picioare, este un semn clar ca regimul sau alimentar este deficient. Varsatorii au nevoie de aer curat, fumul si alte noxe daunandu-le foarte mult.

Zodia Pestilor
(19 februarie - 20 martie). Adesea, bolile Pestilor sunt favorizate de stres si de nervozitate. De aceea, Pestilor li se recomanda sa manance atunci cand sunt linisti. De asemenea, trebuie sa evite excesul de alcool. Au nevoie de un supliment de fier, precum si de proteine si vitamine. Celor nascuti sub semnul Pestilor li se recomanda sa fie grijulii fata de picioarele lor.

Image Hosted by ImageShack.us

miercuri, 22 aprilie 2009

O poveste...

Isi lasa capul ca cada pe perna si se cufunda in ganduri...Majoritatea gandurilor ei sunt intrebari care incep cu chinuitoarele cuvinte "de ce". Desi nu a gasit raspuns la ultima intrebare, ea indrazneste si pune alta, si alta...mereu alta...pune intrebari la care nici macar nu vrea sa afle raspunsul...sau vrea...ba nu...nici ea nu mai stie...incepe sa planga, isi doreste o viata mai buna, isi doreste sa nu fi fost ranita...viata i-a dat palme, iar ea a plecat capul rusinata...
A strans in fiecare zi acea perna...cu furie, cu regret, cu dorinta, cu speranta...a scris zeci de mesaje pe care nu le-a expediat niciodata, a scris pagini intregi ce le-a distrus inainte de a putea fi citite de cineva, si-a mazgalit iubirea, si-a urat glasul si imaginea ce o vedea in oglinda...
Cine e ea? Nu sunt eu...e doar inca o fata dezamagita de baiatul pe care il iubea...baiatul in care avea atat de multa incredere si pentru care ar fi facut orice...Ar putea sa se ridice din starea de depresie dar i-ar lipsi gandurile cu el, ar insemna sa renunte la speranta ca vor fi iar amandoi...
Iar el...el a uitat de mult deja de ea...



Image Hosted by ImageShack.us

vineri, 10 aprilie 2009

Selfillumination


La mine in cap e tare aglomeratie...am multe, foarte multe idei...dar mi-e teama sa le las sa iasa caci cuvintele le-ar putea schimba sensul, le-ar putea murdari, le-ar distruge cu fiecare silaba...si oricum, cine ar vrea sa le asculte?!

Nu am sa le spun...

Asa ca...Cine ar sti sa le afle? Cine ar sti sa imi asculte tacerea, sa imi atinga privirea, sa ma roage cu gandul?
Ideile mele sunt in siguranta, caci o astfel de persoana nu exista... astea-s lucruri rupte dintr-un vis, dintr-o alta lume...lucruri care nu exista in realitate...asa cum nu exista lipsa de egoism. Nu mai visez ca altadata la norisori pufosi si ingerasi ce imi canta la harpa iubirea....
Oamenii nu prea mai actioneaza in conformitate cu ceea ce simt...
Oamenii...oamenii cad la tot pasul, si uneori raman acolo asteaptand pe cineva sa ii ridice...nu si eu. Desi ma bucur cand pot fi barca de salvare a altora, si mi-ar hrani orgoliul sa stiu ca am si eu o barca a mea, ce va aparea mereu de nicaieri...cu un suflet, si un brat care sa ajute, prefer sa ma salvez singura, sa ma lupt pentru a ajunge la mal si sa ma catar pe marginile ude...pe mariginile pe care am mers cu atata tupeu inainte sa alunec...De ce?! Pentru ca nu vreau sa risc absolut deloc sa fac aceleasi greseli din nou...

Asta-s eu...mai ciudata, mai complicata, poate mai neobisnuita...dar fie vorba intre noi: cui ii pasa? :)

Image Hosted by ImageShack.us

duminică, 29 martie 2009

Vinul...aliment, medicament sau otrava?!


De la bun inceput as vrea sa va precizez, ca acest articol este scris pentru a evidentia calitatile superioare, pe care le are vinul fata de celelalte bauturi alcoolice (berea si cele tarii). Nu intentionez si nici nu am dreptul sa sustin consumul de bauturi alcoolice insa doresc sa va informez si sa va impartasesc, pe aceasta cale, unele informatii din punct de vedere gastronomic si medical despre puterile curative ale vinului.

Discutand din perspective gastronomica, vinul consumat la mesele importante si in cantitate moderata imbunatateste apetitul, creste secretiile digestive cu stimularea motilitatii gastrice si in felul acesta ajuta la o digestive mai buna a principiilor alimentare ingerate. Pe langa
aceasta actiune, la nivel psihic, vinul prin culoare, parfum, aroma si savoare transmite reactii pozitive, stimuland producerea de endorfine (substante benefice) la nivelul creierului. Endorfinele secretate produc o scadere a tensiunii la nivelul sistemului nervos central cu instalarea starii de calm, liniste si tendinta spre veselie. Aceste reactii ajuta organismul sa se lupte mai eficient in perioadele de suprasolicitare psihica si fizica. Toate aceste lucruri se intampla numai la consumul moderat de vin. Orice exagerare va poate da mai multe efecte nocive cu destabilizarea organismului.

Consumul vinului in doza moderata si recomandata (dupa unii autori cca 210 ml) are efecte benefice din punct de vedere fiziologic, nutritional si farmacologic. In urma numeroaselor studii realizate au fost descrise si constatate urmatoarele efecte asupra organismului: usor sedativ, anestezic, vasodilatator, diuretic, energizant, antialergic, stimulant pentru cresterea colesterolului bun (HDL), combaterea eliminarii vitaminei C, sinteza si mentinerea colagenului in peretii arterelor si venelor mentinand elasticitatea, permeabilitatea, tonicitatea si rezistenta acestora.

Toate aceste efecte descrise deja previzioneaza acceptarea si utilizarea vinului ca medicament, cu o conditie esentiala si clara in privinta cantitatii consumate si anume cu moderatie.

Vinul in cantitate terapeutica regleaza echilibrul acido-bazic si il mentine in parametri optimi pentru metabolizarea corecta a grasimilor, proteinelor si a glucidelor prin vitamina B2 si mezoinozitolul pe care le contine.

Actiunea protectoare asupra mucoasei gastrice se realizeaza prin polifenolii existenti in vin care inhiba histidin-decarboxilaza si scade productia de histamine pana la 85%, responsabila pentru cresterea aciditatii gastrice. Vinul fluidizeaza sangele si creste microcirculatia stomacului
si a intestinelor cu stimularea procesului digestiv.

Efectul benefic asupra aparatului cardiovascular se datoreaza pe de o parte, prin vasodilatatia coronariana reducandu-se riscul cardiopatiilor si a accidentelor vasculare, protectiva prin sinteza de apoproteina A, care e o componenta a colesterolului bun (HDL), prin scaderea lipoproteinelor nocive (LDL) si rolul antioxidant al cantitatii mari de vitamina C in compozitia sa. Adaugandu-se la aceste efecte si cel de inhibare a depunerii trombocitelor pe peretele vascular ca prim lant al ateromatozei, este clar efectul de combatere a maladiilor cardiovasculare (HTA, infarct, ateromatoza).

Datorita efectului de crestere a secretiei de insulina, de reducere a glicemiei se explica recomandarea nutritionistilor de a consuma vin in cantitate moderata celor suferinzi de diabet in forme usoare si medii. Avand in compozitie vitamina C si P, vinul are efect vasoreglator si vasoprotector atat de necesar persoanelor diabetice cunoscandu-se complicatiile acestuia si anume arteriopatia diabetica.

Prezenta potasiului si a magneziului in cantitati suficiente are efect diuretic prin combaterea actiunii sodiului cu efectul de retentie a apei si util in maladiile cardiovasculare, diabet, unele hepato-renalopatii. Vinul stimuleaza eliminarea urinei si mentine reziduurile azotate la nivel relativ scazut.

Vinul rosu previne aparitia cancerului. Marele merit apartine flavonoidelor, care avand un puternic efect antioxidant, anihileaza efectul nociv al radicalilor liberi. Alt component care se gaseste numai in vinul rosu, in strugurii negri si fructele de padure, cu o importanta deosebita este quercetina. Studii de laborator demonstreaza ca aceasta substanta creste imunitatea organismului, previne aparitia cancerului si a bolilor de inima. Quercetina prelungeste viata celulelor cu 80%, stimuleaza miocardul, care in conditii de stres nu mai poate functiona la eficienta maxima. Vinul dilata vasele capilare si ajuta la prevenirea anginei pectorale si a formarii de cheaguri.

Dezavantaje

* poate provoca dureri de cap, fie din cauza taninurilor pe care le contine(in special vinul rosu), fie din cauza concentratiei alcoolice;
* alcoolul in cantitati mari reduce capacitatea de concentrare si atentia, incetineste activitatea cerebrala si blocheaza reflexele. Contributia lui nefasta se face simtita in toate tipurile de accidente, in special in cele rutiere;
* interactiunea cu medicamentele: se stie ca regula generala ca alcoolul nu se amesteca niciodata cu medicamentele, oricare ar fi tipul acestora. Motivul este simplu: alcoolul este metabolizat in ficat si poate interfera cu actiunea substantelor medicamentoase in mod nedorit. Combinatia dintre somnifere si bautura este in mod special periculoasa.
* Problemele de sanatate asociate consumului de alcool se leaga in primul rand de utilizarea peste masura sau de utilizarea regulata. In randurile femeilor riscurile sunt mai mari, chiar si raportate la cantitati de alcool mai mici decat in cazul barbatilor.
Consecintele nefaste asupra sanatatii includ:

- distrugerea ficatului (ciroza)
- osteoporoza
- riscul de cancer de diferite tipuri: de gat, de ficat, de san, de esofag
- presiune arteriala ridicata
- ulcere de stomac
- afectarea muschiului inimii
- pancreatita acuta si cronica
- nivel ridicat de trigliceride (un tip de grasime care circula in sange)

Sfatul de a bea cu masura este de bun simt. Totusi, cantitatile acceptate de alcool difera intre SUA si Europa. In primul caz, un pahar pe zi pentru femei si doua pentru barbati este limita propusa, pe cand in statele europene femeile pot consuma intre 2-3 pahare pe zi, iar barbatii 3-4. In orice caz, fiecare persoana ar trebui sa isi stabileasca limita proprie, pentru a bea de placere si in cantitati rezonabile, fara a se supune vreunui risc de sanatate.

Primavara incepe cu tine...


Nu! Nu! Nu! Nu mai accept asa ceva! Peste tot tristete...toata lumea e deprimata...mult prea multa lume asociaza venirea primaverii cu tristetea...
Ce e atat de trist?! Se presupune ca anotimpul asta aduce cu el veselie, optimism, noi inceputuri...dragoste...
Fiecare dintre noi a fost ranit macar o data in viata...si eu am fost...dar asta nu inseamna ca imi traiesc viata in trecut sau ca nu sper la mai bine...
Ce atat de greu sa stii ce anume iti doresti si sa lupti pentru asta?! Ca doar o faci pentru tine...
Prea multe persoane ce se vor mature dar sufera ca niste adolescenti, se plang de viata lor dar nu fac nimic sa fie mai bine...
Prea multa teama...dar stim cu totii...daca nu risti nu ai cum sa castigi! Corect,nu?
De ce atatea contradictii??
Nu trebuie sa fii copil ca sa te bucuri cand vezi pomii infloriti, sau cand auzi ciripitului pasarelelor...
Dupa cum m-am obisnuit sa spun...be happy! ;)


Image Hosted by ImageShack.us

marți, 24 martie 2009

Don't waste your time...


In ultimii ani am tot avut parte de lungi plimbari cu trenul...media duratei este de 5 ore...a fost si azi una dintre ele...
De-a lungul timpului in acele 5 ore am citit, am dormit, am ascultat muzica, am vorbit, am cunoscut oameni noi, am plans, am admirat "peisajul", am reflectat...si am reflectat...si am reflectat...de multe ori asteptam chiar acele momente pentru a lua unele decizii, pentru a incerca sa inteleg unele din persoanele cu care intru in contact, pentru a face planuri, pentru a visa...
Astazi cred insa ca pierdem mult prea mult timp reflectand, analizand, incercand sa-i intelegem pe ceilalti...lucrurile trebuiesc luate ca atare. Cele care au fost, cele care sunt, chiar si cele care vor fi. Regretele nu-si mai au rostul, temerile astern intunericul in sufletele noastre. Cat despre oameni...nu ii vom cunoaste niciodata cu adevarat, intotdeauna vor avea parti sau ganduri ascunse. Sa ne concentram pentru a le cunoaste pe ale noastre...si sa nu uitam niciodata sa nu impartasim totul, sa pastram cate ceva doar pentru noi. Atitudinea pozitiva ne insenineaza sufletul, caci zambetul e printre cele mai frumose lucruri pe care le posedam...
Nu renunta niciodata la ceea ce iti doresti cu adevarat, nu te lasa daramat de nimic...iubeste, saruta, imbratiseaza, razi cu pofta, bucura-te de flori si de toate lucrurile marunte...Don't waste your time!!! Be happy!!!

Image Hosted by ImageShack.us

luni, 16 martie 2009

"Alimentele viitorului"

Alimentele modificate genetic creeaza unele dintre cele mai aprige controverse. Sustinatorii vorbesc despre posibilitatea crearii de alimente pline de substante nutritive care pot ajuta la stoparea foametei in lume, in timp ce opozantii vorbesc despre posibilele efecte negative necunoscute asupra sanatatii noastre. Insa pana se va lua o decizie clara cu privire la producerea acestor alimente modificate genetic, s-au creat cele mai interesante soiuri de fructe si legume, care s-ar putea sa fie parte din dieta zilnica a viitoarelor generatii.

Iata cateva din noile alimente:

*Daca iubiti grapefruit-ul si mandarinele, atunci aveti sansa de a alege in viitor fructul Tangelo.


*Pluots este realizat in urma combinarii caiselor cu prunele, cu o aroma puternica, continut mare de vitamina C si se pare ca nu are colesterol sau sodiu.


*Un fruct nou rezultat din combinarea genetica dintre mar si struguri poarta denumirea de Grapple. A fost creat pentru a aduce un aport mai mare de vitamina C. Se pare ca majoritatea fondurilor pentru obtinerea acestui fruct au venit din partea UNICEF.


*Graisin (de la "giant raisin"= stafida gigant), produs de Institutul National de Genetica din Japonia, datorita popularitatii stafidelor pe piata japoneza si dorinta cetatenilor de acolo de a cumpara fructe cat mai mari.


*Vom avea parte chiar si de o varietate a culorilor morcovilor care contin, conform studiilor, cu pana la 40% mai mult calciu decat cei normali.


Sunt convinsa ca oamenii vor fi sceptici in privinta acestor noi produse, insa eu astept rezultatele studiilor de cercetare...