"Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon"

miercuri, 14 ianuarie 2009

Ce se intampla in corpul tau dupa ce bei o Coca-Cola

- in primele 10 minute: 10 lingurite de zahar iti intra in organism (100% din cantitatea recomandata zilnic). Nu vomiti imediat din cauza abundentei de dulce pentru ca acidul fosforic taie din greata.
- 20 de minute: zaharul din sange cauzeaza un exces de insulina. Ficatul tau reactioneaza la acest lucru transformand cat mai mult zahar in grasime.
- 40 de minute: absorbtia de cafeina e completa. Ti se dilata pupilele, iti creste tensiunea si ca raspuns, ficatul elibereaza mai mult zahar in sistemul circulator.
- 45 de minute: corpul tau creste productia de dopamina, stimuland centrii nervosi ai placerii din creierul tau.
- >60 de minute: acidul fosforic uneste calciul, magneziul si zincul din intestinul subtire, provocand o crestere a metabolismului.
- >60 de minute: Proprietatile diuretice ale cafeinei intra in joc (iti vine sa urinezi). Evacuezi calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor, precum si sodiu, electrolit si apa.
- >60 de minute: pe masura ce abrambureala din tine se calmeaza, vei avea o lipsa de zahar. Esti iritabil, nervos si/sau lipsit de vlaga. Practic ai eliminat toata apa din Cola si odata cu ea, si o multime de elemente nutritive ce puteau fi folosite de catre organismul tau spre exemplu, in abilitatea de a te hidrata sau in intarirea oaselor si dintilor.

Toate acestea sunt urmate in orele viitoare de o lipsa de cafeina.

P.S.: Nu Coca-Cola in sine e dusmanul aici. Este vorba de combinatia dinamica dintre o cantitate enorma de zahar, cafeina si acid fosforic, iar acestea se gasesc in aproape toate sucurile de pe piata!

20 de comentarii:

Unknown spunea...

eu numai coca cola beau..:))
deci mi se apropie sfarsitu?:)))

Adrian Manolache spunea...

eu am renuntat de mult la coca cola si la majoritatea sucurilor cu acid

have a nice day!

Unknown spunea...

nici eu nu prea beau coca-cola sau pepsi...incerc sa le scot din meniu

U. spunea...

Toata lumea stie de efectele nocive produse de aceasta bautura dar totusi toata lumea o bea

Anonim spunea...

that's why some are drinking fresh juice or nectars...
isn't it that true?

Mihai spunea...

10 lingurite de zahar? Adica 50 de grame de hidrati de carbon. Este necesarul unui om sanatos la masa de dimineata (nu recomand sa substituiti hidratii din fibre: paine, paste, cartofi, orez...lapte cu cei rapizi ai zaharului) asadar nu este chiar necesarul de zahar pentru o zi intreaga. Restul punctelor au si ele comentarii din partea mea. In genere studiul postat de tine este 90% real. Mabucur ca cineva vede cu adevarat ceea ce inseamna chimicalele din alimentatia noastra.

Mihai spunea...

@ a.c.
Mate, try to be carefull with you are ingesting as being natural. Those drinks are not entirely and 100% natural. Have an apple or an orange, it will do you way more good than you ever expected. Stay away from the "natural" or so called drinks.

Anonim spunea...

:) interesant... eu cand beau cola 1 zi stau la pat

Anonim spunea...

Nu stiu ce contine Coca Cola, dar stiu ca atunci cand depasesti 2l/zi o pui de ulcer :D !
Cel putin cola mi-a fost interzisa de medic printre primele chestii
PS: A venit sa iti citesc si tie blogul!

Anonim spunea...

dar cu ce sa inlocuiesc?beau minim 2 litri/zi..5-6st.de 2litri..2,5 pe saptamana????????am si diabet tip2

Alya spunea...

pai..cu APA!!! :))

Mihaela Chelaru spunea...

Sesiune=Cola..imi este greu sa renunt acum la ea.

p.s. am dat un copy-paste la randurile de mai sus pe blogul meu, dar ti-am multumit in cadrul insemnarii.

Mihaela Chelaru spunea...

te-am inscris in blogrollul meu!

georgiana:) spunea...

asa cum spune si G, stiam si eu de efectele care apar in urma consumarii acestei bauturi totusi, eu nu reusesc sa ma abtin. M-am dat pe sucurile naturale dar, din cand in cand, mai consum si cola... Oricum foarte draguta si folositoare postarea ta!

Anonim spunea...

Cola a devenit pentru mine o dependenta. Cum unii nu pot renunta la tigara, asa e pentru mine coca-cola. Dar imi voi da silinta si sper ca intr-o zi sa pot spune 'Nu-mi place Cola'.
PS: Sunt nou pe blogul tau, dar cred ca nu deranjez.

L. Stelea spunea...

cola = acid + zahar + apa
ph-ul este de 3, deci cola este pur si simplu un acid. Numai bine pentru a ataca dintii.

Adrian spunea...

dap nu e bun nici un suc mai bine natural cel facut in casa

ClaudelGFX spunea...

care vrea sa vada ce poate face 2L de coca-cola zilnic timp de 5 ani, amestecata cu energizante + cafea sau ness + 23423 pachete de tigari sa-mi zica :) nu toate chestiile rele apar imediat, cel putin in cazul meu nu a fost asa... ci tocmai dupa ani buni si totusi beau cola in continuare :)

Garfield spunea...

de acord, cam asa e cu cola... ma simt tampit ca beau ca spartul cola... adevarul e ca imi place gustul de nu mai pot :)

Anonim spunea...

Alya, spuneai ceva mai sus că ar trebui să înlocuim sucurile cu apă. Ai cumva informaţii şi despre ce fel de apă ar trebui să consumăm? Pentru că, mai nou, am cumpărat o sticlă de 5l de apă plată, ce conţinea ce credeţi: NITRIŢI!!!Scria pe etichetă, la componente!!!