"Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon"

luni, 27 aprilie 2009

Zodiacul Gastronomic



Nu sunt de parere ca ar trebui sa mancam in functie de semnul zodiacal sub care ne-am nascut, insa este interesant asa ca m-am gandit sa postez acest articol :-)

Zodia Berbecului (21 martie - 20 aprilie) Vigurosii Berbeci au nevoie de un regim alimentar echilibrat, bazat pe foarte multe legume, care sa ii mentina puternici. De felul lor, Berbecii consuma foarte multe calorii. Din acest motiv, vor avea rezultate bune in ceea ce fac numai beneficiind de un regim alimentar consistent si indestulator. Grijile si nervozitatea fac parte din existenta Berbecilor si, de aceea, atunci cand iau masa trebuie sa aiba un mediu placut, destins, linistit.

Zodia Taurului(21 aprilie - 21 mai) .Taurii sunt caracterizati de o periculoasa pofta pentru mancaruri grele si dulciuri. De aceea, ei trebuie sa fie patrunsi de ideea ca este necesar sa faca multe plimbari si exercitii fizice de forta, contracarand astfel si inclinatia lor pentru confort, pentru comoditate in viata de zi cu zi. Atentie! Taurii sunt sensibili la raceli. Li se recomanda sa consume vitamine din complexul B, vitamina C si calciu.

Zodia Gemenilor (21 mai - 20 iunie). Atentie la piele, intrucat adesea Gemenii uita sa manance sau mananca pe fuga, este posibil sa nu-si hraneasca pielea in mod corespunzator. Ca si Taurii, este nevoie si aici de un supliment de vitamine. Tensiunea nervoasa si alergiile, adesea tipice pentru Gemeni, se pot concretiza sub forma de pete care apar, mai ales, pe fata. In consecinta, este necesar un regim alimentar bogat, cu trei mese pe zi, care sa contina proteine, nuci, peste, pui, citrice si legume proaspete. Gemenilor li se recomanda sa bea cat mai multa apa. De regula, greutatea corporala nu este o problema pentru cei nascuti sub semnul acestei zodii. Gandurile Gemenilor nu prea ii tin in preajma mancarurilor.

Zodia Racului
(21 iunie - 22 iulie) . In cazul in care tin un regim alimentar strict, Racii pot avea probleme. Din nastere, ei sunt mai rotunjori si, de aceea, este indicat sa slabeasca in timp. Racii trebuie sa consume cat mai multe fructe si legume proaspete. Este de dorit sa se tina deoparte de alimentele prajite, precum si de deserturile grele. "Copii ai Lunii", Racilor le prind foarte bine exercitiile fizice.

Zodia Leului
(23 iulie - 22 august). Robusti cel mai adesea, Leii au tendinte catre extreme: fie radiaza de sanatate, fie au dificultati in acest domeniu. Bolile care ii afecteaza pe Lei sunt frecvent provocate de un regim alimentar impropriu sau de lipsa exercitiilor fizice. Leii sunt sfatuiti sa se preocupe de regimul lor alimentar, cat si de sanatate. Aceasta indeletnicire le va face bine. Leii trebuie sa ia masuri pe linie alimentara si sa faca sport deoarece, altfel, risca sa aiba serioase probleme cardiovasculare.

Zodia Fecioarei
(23 august - 22 septembrie). Nativii in aceasta zodie infloresc, intotdeauna, cu ajutorul vitaminelor si mineralelor. Din meniul acestora nu trebuie sa lipseasca telina, morcovii si merele. Nu trebuie sa consume insa mancaruri picante. Cerealele si ceaiurile din plante sunt recomandate. Pentru acesti nativi, un regim vegetarian echilibrat este considerat ideal.

Zodia Balantei
(23 septembrie - 22 octombrie). Pentru a avea o sanatate perfecta, cei nascuti sub semnul Balantei au nevoie de echilibru in dragoste, la lucru, in regimul alimentar si, in general, in viata. Balanta ghideaza fenomenele din regiunea rinichilor si cea lombara. Prin urmare, cei nascuti in aceasta zodie trebuie sa bea multe lichide (apa si sucuri). De asemenea, li se recomanda sa uite mancarurile grele. In consecinta, ei au nevoie de un regim alimentar cu foarte putine grasimi si cu cat mai putin zahar. Totodata, trebuie evitate si alimentele ce pot produce aciditate.

Zodia Scorpionului
(23 octombrie - 21 noiembrie). Scorpionilor le place sa pregateasca si sa consume mancaruri grele si complicate. Daca este necesar sa tina un regim alimentar riguros, Scorpionii au nevoie de foarte multa vointa. Sanatatea, in general buna a Scorpionilor, se sustine cu un regim alimentar bogat in proteine, cu foarte multe fructe si cu vitamina C. Scorpionii au nevoie si de calciu pentru a se feri de boli de piele, cat si sterilitate si deteriorarea oaselor.

Zodia Sagetatorului
(22 noiembrie - 21 decembrie). Sagetatorilor le place sa manance foarte mult, dar nu au dificultati de ordin ponderal, ei fiind oameni ai miscarii. Arcasilor le plac mancarurile picante si exotice care, in exces, ar putea sa-i afecteze. Semnul Sagetatorului ghideaza coapsele, soldurile, nervul sciatic si arterele. In acest context, Arcasii sunt predispusi la boli ale aparatului circulator, la artrita, la cazaturi, oase rupte sau scrantite. Sagetatorilor li se recomanda sa se odihneasca cat mai mult.

Zodia Capricornului
(22 decembrie - 19 ianuarie). Cei nascuti in Capricorn traiesc deobicei mult, cu toate ca vor munci mult in timpul vietii. Aspectul persoanei este de multe ori grav, fara tonuri de comportament colorate. Este aici ceva din functionarea unui metronom, oamenii-Capricorn fiind cunoscuti ca egoisti si instrainati. Capabili de efort indelungat, nativii in Capricorn au curajul si puterea de a o lua de la capat, asemenea unei furnici care duce povara. Femeile-Capricorn au gustul succesului, al victoriei. Oamenii-Capricorn au o mare calitate in raport cu nebuna lume de azi: sunt foarte, foarte adaptabili, atat la bine, cat si la rau.

Zodia Varsatorului (20 ianuarie - 18 februarie). Varsatorii sunt tipi nervosi. Le place sa manance mai tot timpul, ciugulind din mancare ori de cate ori au ocazia. Si Varsatorilor li se recomanda fructele si legumele proaspete. Mancarurile grele ii ingrasa pe Varsatori care, insa, au destula vointa pentru a tine un regim alimentar. Semnul Varsatorului ghideaza picioarele, muschii gambei, tendonul lui Ahile si circulatia sanguina. Daca un Varsator are carcei la picioare, este un semn clar ca regimul sau alimentar este deficient. Varsatorii au nevoie de aer curat, fumul si alte noxe daunandu-le foarte mult.

Zodia Pestilor
(19 februarie - 20 martie). Adesea, bolile Pestilor sunt favorizate de stres si de nervozitate. De aceea, Pestilor li se recomanda sa manance atunci cand sunt linisti. De asemenea, trebuie sa evite excesul de alcool. Au nevoie de un supliment de fier, precum si de proteine si vitamine. Celor nascuti sub semnul Pestilor li se recomanda sa fie grijulii fata de picioarele lor.

Image Hosted by ImageShack.us

8 comentarii:

Anonim spunea...

Nu-mi vine sa cred! Mi se potriveste intocmai,cuvintel langa cuvintel! Dragut si interesant,cine s-ar fi asteptat?! Mersi!

turisticus spunea...

Fain. Acum stiu si eu cum sa mananc...

PS Te-am adaugat la mine in blogroll

aventoro spunea...

interesant

Murdoc spunea...

Interesant :)

Ana Thomas spunea...

Chiar se potriveste ....dragut!
Felicitari!Buna idee!

Anonim spunea...

ferice de sagetatori :D

Morfeu spunea...

deci...sagetatorilor li se recomanda sa se odihneasca cat mai mult...vezi..? de cate ori ti-am spus?

ktalinoo spunea...

foarte bun articolul tau:) bravo!