"Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon"

duminică, 1 februarie 2009

Epidemie de misoginism...

Fata...femeie...dezamagita de zeci si zeci de ori, dar inca isi iubirea...
Baiat...barbat...dezamagit o data sau poate de doua ori si...de acum se razbuna pe toate persoanele de sex feminin care ii ies in cale...Daca vad o masina parcata aiurea, sau un accident care blocheaza traficul tocmai cand ei au intarziat la servici...desigur e vina unei femei. Si sunt sanse destul de mari ca ea sa fie si blonda...Daca o femeie avanseaza mai repede in functie ca el...cu siguranta "si-o trage" cu seful.
Si poate te intrebi de ce generalizeaza, de ce a ajuns sa creada ca toate sunt la fel...ca doar nu i-ai gresit cu nimic (sau poate singura ta greseala e naivitatea). Dar i-a gresit alta...Nu il intreba, pentru ca cel mai probabil nu o sa recunoasca...
Pot spune ca sunt o feminista, dar nu una convinsa. Inca de mica am preferat sa am prieteni baieti, imi place fotbalul (mai nou si berea ;))), imi plac bancurile cu blonde (si cele cu Alinutza)...dar nu pot sub nici o forma sa aprob tipul asta de comportament...

MISOGINÍSM = Lipsă de încredere faţă de calităţile morale ale femeilor; atitudine negativă faţă de femei
MISOGÍN = (Bărbat) care urăşte femeile; Care manifestă, exprimă ură faţă de femei
Din punctul meu de vedere misoginii sunt de doua tipuri: cei care se schimba atunci cand se indragostesc iar si ajung poate sa se casatoreasca si cei care considera ca partenera de viata este la fel de "josnica" ca si celelalte reprezentante ale sexului frumos. Ce imagine!!!!! "Pisi, adu si mie o bere!"..."Ce proasta!!!"...
Mi se face rau numai cand ma gandesc...
A stii sa ierti, sa accepti(respecti) si/sau sa mergi mai departe sunt calitati pe cale de disparitie. Sfioase si depasite numeric lasa loc...epidemiei de misognism!!!!
Viitorul...incotro??

Image Hosted by ImageShack.us

12 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

Nici eu nu sunt o feminista convinsa, insa uneori atitudinea pe care o adopta unii barbati cu privire la femei este josnica!

p.s. iti recomand berea neagra, este incredibil de buna! :)

Anonim spunea...

incotro? spre echilibru :)
mizeria asta de lume in car etraim se fa sfarsi in curand. emotiile astea artificiale (misoginism, invidie, ura, tradare, egoism, si restu) or sa se stinga... :)
deci ne indreptam spre perfectiune :)

Anonim spunea...

nu toti misoginii au "inima de piatra", dar...
dar pe unii ii schimba tot o femeie, pentru ca ma presus de orice e nevoie de EA, in toate sensurile...

Anonim spunea...

Nici eu nu sunt o feminista convinsa, insa cred ca barbatii sunt doar putin neintelesi.

Si iubesc berea neagra :D

Cârtiţoiu` spunea...

Apăi şi pe ce fată/femeie cu minţile cât de cât întrgi şi nealterate crezi tu că nu enervează chestia asta?
Dar există şi reversu' medialiei - misandrinele (cuvânt învăţat la mimă :D)...Dar nu este nici ăsta un fenomen de lăudat.

Anonim spunea...

Sper ca nu din cauza articolelor mele ai ajuns la concluzia ca 1. e epidemie de misoginism....2. sunt misogin:P

Alya spunea...

@mihaela: ms,am sa incerc :D
@damian: ma bucur ca esti optimist ;))
@cartitoiu: o bila alba din partea mea
@domnul bolog: heh...nu...de ai fii doar tu :P
concluzia mea a pornit in primul rand de la comportamentul unor persoane pe care le cunosc, si in al doilea rand...de la cate am citit prin blogosfera...;)

molecula spunea...

vina e mereu a partenerului sau in cazul barbatilor, de cele mai multe ori vina este a femeilor. sau cum a scris cineva la examenul de economia ue anul trecut : "uniunea europeana tinde spre egalitatea femeii cu omul."
weeee

Georgiana spunea...

viitorul? hmmmm... cam incotro vrea fiecare! asta pentru ca nu putem generaliza...poti fi misogin azi, maine poti fi gay, poimaine te poti transforma in libelula de pilda...ok, aici am exagerat putin. dar...si ce daca? e vreun barbat care sa ma urasca?

p.s.: eu inteleg pe astia care urasc femeile! adica ma refer strict le cele cuprinse euforic de fenomenul Pitzi...deci...pe astea le urasc si eu...sau mai bine nu le urasc...mi se face mila...asta e tot o forma de misoginism?

Anonim spunea...

:) de ce sa nu fiu optimist? pana la urma, sunt singurul care stie secretul lumii mele ... la fel ca fiecare dintre noi... :)

Adrian spunea...

in primul rand am ras mult la postarea asta...ce pot zice e adevarat unii 'cocalari' sau misogini, care uita ca pana la urma o femeie poate sa faca dintr-un barbat aproape ce vrea ea, imbracati 'fitosi' cu semnul de 'mertzan' la gat sau ghiul, cu masini de vai de mama lor frumoase dar in rest nu au ce manca, unde vad femeia ca si un loc unde sa iti descarci "munitia", sa zic asa si nu altfel, niste cretini ai societatii noastre, unde le lasa pe femei gravide, le bate si le trateaza ca pe niste sclave, da exista acesti oameni si poate nu va vine sa credeti poate sa fie chiar vecinul vostru. Si totusi mai sunt si baieti care stiu sa iubeasca...
P.S. am ras ca ai dreptate multi dau vina pe femei, dar cine le gateste? cine le indruma? cine sunt mai mature?...

Anonim spunea...

este incredibil cum tu generalizezi lucrurile...daca ai dat peste cativa misogini deja toti ceilalti sunt misogini...dupa cum spuneai de parcare aiurea respectiv de accidente...te-ai gandit ca el injura sau trage concluzia ca este vorba despre o femeie(poate chiar blonda) tot din cauza unei generalizari?...nu exista misogini nu exista tradari exista pur si simplu generalizari....