Alimentele modificate genetic creeaza unele dintre cele mai aprige controverse. Sustinatorii vorbesc despre posibilitatea crearii de alimente pline de substante nutritive care pot ajuta la stoparea foametei in lume, in timp ce opozantii vorbesc despre posibilele efecte negative necunoscute asupra sanatatii noastre. Insa pana se va lua o decizie clara cu privire la producerea acestor alimente modificate genetic, s-au creat cele mai interesante soiuri de fructe si legume, care s-ar putea sa fie parte din dieta zilnica a viitoarelor generatii.
Iata cateva din noile alimente:
*Daca iubiti grapefruit-ul si mandarinele, atunci aveti sansa de a alege in viitor fructul Tangelo.
*Pluots este realizat in urma combinarii caiselor cu prunele, cu o aroma puternica, continut mare de vitamina C si se pare ca nu are colesterol sau sodiu.
*Un fruct nou rezultat din combinarea genetica dintre mar si struguri poarta denumirea de Grapple. A fost creat pentru a aduce un aport mai mare de vitamina C. Se pare ca majoritatea fondurilor pentru obtinerea acestui fruct au venit din partea UNICEF.
*Graisin (de la "giant raisin"= stafida gigant), produs de Institutul National de Genetica din Japonia, datorita popularitatii stafidelor pe piata japoneza si dorinta cetatenilor de acolo de a cumpara fructe cat mai mari.
*Vom avea parte chiar si de o varietate a culorilor morcovilor care contin, conform studiilor, cu pana la 40% mai mult calciu decat cei normali.
Sunt convinsa ca oamenii vor fi sceptici in privinta acestor noi produse, insa eu astept rezultatele studiilor de cercetare...
Gând ușor.
Acum 6 ani
3 comentarii:
hmm par buni:D...:)
sunt curioasa cam cand or sa apara pe piata din romania si mai ales la ce pret:))
e ceva nou si fain:*
mm.. par apetisante.... si is chiar interesante combinatiile... as consuma macar o data, sa incerc, insa as avea o oarecare teama...:)
Trimiteți un comentariu